4 mișcări de bază pentru autoapărare

1) Poziție defensivă - Stați cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și cu brațele în lateral. Țineți degetele de la picioare îndreptate înainte și faceți un pas înainte cu piciorul nedominant. Îndoiți ușor ambii genunchi, ridicați călcâiul piciorului din spate, ridicați mâinile la nivelul față cu palmele îndreptate în față, strângeți bărbia în piept și ridicați ușor umerii. Distribuiți greutatea corporală pe ambele picioare.

2) Lovitură cu podul palmei - Începeți în poziție defensivă și țineți mâinile sus. Aduceți rapid palma stângă spre dvs. cu vârful degetelor în sus și cu cotul în jos, șoldul și umărul stâng se rotesc înapoi în timp ce faceți acest lucru. Loviți cu mâna dreaptă, astfel încât partea de jos a palmei să lovească zona nazală a adversarului. Reveniți la poziție defensivă. Picioarele rămân în poziția de bază tot timpul.

3) Lovitură în zona inghinală - Începeți în poziție defensivă, ținând mâinile ridicate. Îndoaiți piciorul drept și mișcați genunchiul drept în sus. Odată ce genunchiul drept este deasupra taliei, aduceți șoldurile înainte (aproape aplecate pe spate) și loviți direct în zona sensibilă a atacatorului. Reveniți imediat la poziție defensivă sau fugiți.

4) Lovitură cu pumnul (Hammerfist Punch) - Începeți în poziție defensivă. Ridicați brațul dominant în sus și îndoaiți la cot (ca și cum vă pregătiți să aruncați o minge). Strângeți-vă palma în pumn, întoarceți-vă lateral spre atacator, balansați-vă brațul în jos și loviți atacatorul în față cu pumnul. Țintiți în zona nazală. Dacă este posibil, fugiți sau reveniți în poziție defensivă.